Portugal gemmer på noget af det mest farverige og alsidige køkken i verden. Portugisisk mad bliver ofte glemt pga af det franske og italienske køkken, men i de senere år har flere og flere fået øjnene op for deres vidunderlige mad. Portugal bugner af lækre råvarer, fiskeretter af høj kvalitet, udsøgte vine og en befolkning der har en stor passion for deres madkultur. Maden er dybt præget af Portugals beliggenhed, ved det store Atlanterhav og man vil finde mange fiske og skaldyrsretter.
Foto af mad og drikke i Portugal – inspiration til din kulturrejse
Ved den portugisiske kyst bliver der dagligt fanget tons af tun, makreller, sardiner, aborre, havtasker, ansjoser og skaldyr. Dette er selvfølgelig en af grundene til at det ikke er svært at finde fiske og skaldyrsretter, men tager man længere ind i landet vil man også støde på mere “landlige” retter. Portugal er også kendt for deres vidunderlige vin og man har produceret vin i Portugal i over 1000 år. Det er normalt i Portugal at drikke vin, både til frokost og middag og portugiserne bruger også i stor stil vin til at marinere og tilberede maden. Vinen bliver dog for det meste kun drukket til måltiderne, og ikke som visse andre steder, uden for måltiderne.
[nggallery id=38]