Restaurant Paul Bocuse i Lyon

Restaurant Paul Bocuse ligger i byen lyon, i området Rhône-Alpes, Frankrig. Er du på kulturrejse til området og sætte pris på god mad, så læs mere.

Paul Bocuse stammer fra en familie, der har drevet restauranter siden 1767, og han har vundet den største hæder og de fleste priser i den kulinariske verden siden åbningen i 1965 af den restaurant, der bærer hans nu verdensberømte navn. Elegant klædte madelskere valfarter til hans gourmettempel fra alle egne af kloden, henrykte over at være i kyndige hænder hos de køkkenchefer, der på bedste vis varetager det høje kulinariske niveau under hans hyppige fravær. Bocuses mesterlige ånd svæver dog altid over vandene. Som den første køkkenchef nogensinde, der er blevet udnævnt til Ridder af Æreslegionen af fransk præsident, byder Bocuse fortsat på den jordbundne regionale madkunst, han er fortaler for på sine rejser verden rundt som ambassadør for fransk gastronomi. En håndfuld af Frankrigs ypperste køkkenchefer er måske nok tæt på at kunne måle sig med hans status som berømt, national madhelgen, men ingen overgår ham. Siden han i 1970’erne anførte endnu en fransk revolution (i kogekunst), der kom til at gå under navnet nouvelle cuisine, har hans budskab været enkelhed. Man skal prøve den fyldige sorte trøffelsuppe eller spidstegt Bresse-kylling med et glas Beaujolais fra Bocuses eget vinfirma for til fulde at forstå verdens mest berømte nulevende køkkenchefs uhørte succes. Du finder restaurant Paul Bocuse på adressen 40, Rue de la Plage,Collonges-au-Mont-d’Or små 10 kilometer uden for Lyon, som ligger omkring 450 kilometer sydøst for Paris. Læs meget mere om mad og vin i Frankrig og andre lande i Europa her på bloggen om kulturrejser.dk