Endnu en idyllisk dag ved Rivieraen, endnu en autentisk “klippetop-landsby” med smalle, brolagte stræder og torvemarkeder, hvor der dufter af friske krydderurter og afskårne blomster. Mougins er ganske særligt charmerende, på trods af at den blev “opdaget” for årtier siden, og har bevaret en overraskende uberørt atmosfære. I dag er den blevet et gastronomisk centrum for Rivieraen som hjemstedet for den internationalt navnkundige restaurant Le Moulin de Mougins, ledet af den mesterlige køkkenchef Roger Vergé, som har bidraget til at sætte det provencalske køkken på menuen overalt i verden. (Picasso var den uovertrufne lokale berømthed, indtil Vergé kom hertil). I en stemningsfuld olivenmølle fra 1500-tallet, omgivet af palmer og mimoser, skaber Vergé det, han kalder sit cuisine du soleil – et traditionelt, enkelt, men moderniseret køkken med brug af Provences aromatiske krydderurter, krydderier og solmodnede grøntsager, de fleste af hans egen have. Efter 35 år har den elskværdige køkkenchef og hans hustru, Denise, nu givet stafetten videre til den velkendte Alain Llorca, som borger for en fortsat succes. En håndfuld gæsteværelser står til rådighed for dem, der skulle få appetit på et længere ophold. Indretningens sikre smag skyldes madame Vergé, hvis æstetiske sans sætter sig igennem overalt her i hendes mands madtempel på klippens top. Mougins ligger i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrig og kun få kilometer nord for Cannes.Du finder
Le Moulin de Mougin på adressen Quartier Notre-Dame-de-Vie. Læs mere om andre udvalgte hoteller i Provence her på bloggen om kulturrejser. Du finder også mange indlæg om mad og vin i frankrig.