Abruzzo har rige madtraditioner, der udspringer af traditionerne i fra de enkelte provinser i regionen. Smag på dem på en kulturrejse til den smukke region i den centrale del af Italien.
Maccheroni alla chitarra er meget berømt (hjemmelavet pasta skåret på en maskine med tynde stålblade), scrippelle er tynde pastastrimler, der spises i suppe, typisk i Teramo; ved kysten fremstilles de fleste retter med fisk.
Hvad angår hovedretter, så er den typiske opskrift i Chieti scapece, marineret stegt fisk; overalt er der rigeligt med lamme-, gede- og fårekød, men også en berømt Ventricina salamipølse af svinekød fremstilles i området.
Desserter og vine
Et typisk måltid i Abruzzo ledsages af et udvalg af regionens bedste vine: Montepulciano d’Abruzzo, Sangiovese og Trebbiano d’Abruzzo.
Blandt desserterne, der ofte fremstilles med mandler, skal fremhæves nougatmandler med sukker (en specialitet for Sulmona), cicerchiata, små kugler af friturestegt dej dækket med honning, og mostaccioli.