Navnet Le Manoir Aux Quat´s Saisons fortæller mig at jeg er i Frankrig, men faktisk ligger Le Manoir Aux Quat´s Saisons i landlige omgivelser i byen Great Milton, Oxfordshire i England.
Raymond Blancs enestående kunst trækker madelskere fra nær og fjern til denne livsnydelsens højborg. Både fans og nøjeregnende kritikere betragter hans berømmede herregårds-restaurant som en af de bedste i landet, et fristed for fransk perfektion, skabt af denne tidligere tjener, nu selvlærte mesterkok. Den helt igennem perfekt engelske hovedbygning, opført af Cotswolds-sandsten i 1400-tallet, tjener som en luksuøs ramme om dens franske køkkenchefs/ejeres gastronomiske tryllerier. Selv om Blanc insisterer på, at hans stil er diskret, og at han ikke ønsker, at hans restaurant opfattes, som var den et tempel eller en helligdom, sporer man alligevel noget, der nærmer sig ærefrygt, i den næsten åndeløse stilhed blandt de gæster, der har kørt den timelange tur fra London. Tilbagevendende gæster fra Sydney eller Los Angeles er lige så almindelige som kendere fra Europa. For de uindviede forekommer priserne exceptionelt høje, men de svarer til køkkenets standard. Herresædets overgartner – med ansvar for den over 1 ha store prydkøkkenhave og dens overflod af friske råvarer – har så vigtig en rolle, at hendes navn optræder på menukortet. Det må anbefales dem, der har lyst til rigtigt at flotte sig bare én gang i livet, at tage springet fuldt ud og forkæle sig selv med en overnatning på et af de overdådigt luksuøse værelser, som f.eks. den romantiske, runde Junior Suite i det ombyggede middelalderlige dueslag med adgang ad en vindeltrappe. Le Manoirs måltider har altid været dens stærke side (man kan roligt glæde sig til morgenmaden), men indkvarteringen er præcis lige så enestående. Le Manoir Aux Quat´s Saisons finder du på adressen Church Rd. i Great Milton, ca. 60 kilometer nordvest for London, og kun 20 minutter i bil sydøst for Oxford.