Det var køkkenchef Georges Blancs bedstemor, der første gang satte den lillebitte by Vonnas på det gastronomiske verdenskort. Hun blev kaldt verdens bedste kok af Curnonsky, en kendt fransk gourmet fra begyndelsen af 1900-tallet. Hendes lige så berømte svigerdatter gav sit talent og sin passion videre til sin søn, Georges Blanc, og i dag tiltrækker denne familierestaurant ved bredden af Veyle-floden spisende gæster fra hele verden. Stedets ry forstår man godt, når maden dukker op: Den er ganske enkelt noget af det mest sublime, man kan tænke sig. Det er ikke tilfældigt, at dessertvognen bugner af snesevis af kreationer som afslutning på et uforligneligt måltid: Blanc begyndte sin karriere som konditor, og desserter står stadig hans hjerte nær. Overdådigheden af blomster og antikviteter fortsætter på de tilstødende hotelværelser, hvoraf mange har balkoner med udsigt over floden og den dejlige have. Hôtel Georges Blanc finder du på adressenPlace du Maré, Vonnas ligger ca. 55 kilometer fra Lyon, og kun ca. 20 kilometer fra Macon, som er den nærmeste by. Læs mere om mad og vin i Frankrig her på bloggen om kulturrejser. Du finder også beskrivelser af udvalgte hoteller i Frankrig og andre rejsemål i Europa.