Det hele begyndte i 1891 med Sophie Pic og en simpel landcafé. Sophie blev grundlægger af det legendariske kulinariske Pic-dynasti og var den første af fire generationer, der hævede det traditionelle regionale køkken til en gastronomisk kunstart. Mere end 100 år senere viderefører Sophies oldebørn en af Frankrigs ældste og mest respekterede slægter af chefs du cuisine. Anne Pic – datter af den berømte Jacques Pic, der døde i 1992 – er i dag den kreative kraft i køkkenet. Hun driver en af de mest provinsielle af Frankrigs fornemme restauranter og måske et af de mindst kendte af de store gastronomiske templer. Den hyggelige atmosfære og det lokale klientel passer perfekt til den fremragende mad i en sofistikeret stemning, der er elegant, uden at det bliver for meget. Find ud af, hvad alt ståhejet drejer sig om, ved at bestille Rabelais-menuen en sommeraften ude på terrassen. Den omfatter, ud over andre mirakler, Pic-familiens klassiske filet de loup au caviar, en lækker havaborrefilet med kaviar. Vinkælderen, med over 20.000 flasker, rummer mere end 400 forskellige Côtes-du-Rhône, den vin, som Pic er blevet verdensambassadør for. Et lille hotel på stedet tager imod tilrejsende gourmeter.
Restaurant Pic finder du på adressen 285, Avenue Victor Hugo, Valence . Valence ligger ca. 100 kilometer syd for Lyon. Læs mere på http://www.pic-valence.com. eller læs om mad og vin i Frankrig i et af de mange indlæg her på bloggen om kulturrejser.