En stor del af fortryllelsen ved Paris skyldes dens væld af verdensberømte gastronomiske templer. Her findes landets største koncentration af stjernestrøede restauranter med superstjerner som køkkenchefer, der byder på den slags enestående, ypperlige middage, hvor gæsterne behandles som kongelige, og den næsten clairvoyante betjening brillerer. På Taillevent med dens blankpolerede, klubagtige indretning fra midt i 1800-tallet regerer Jean-Claude Vrinat, ejer af anden generation og den fuldendte vært. Køkkenchefen, Alain Solivérés, bygger på et solidt, klassisk fundament med fantasirige fornyelser, en mesterlig mélange af det gamle og det nye. Taillevents legendariske vinkort er i perfekt harmoni med den udsøgte menu – 25.000 flasker! Dens vinforretning betragtes som en af Paris’ fineste. At skulle vælge mellem de bedste af Paris’ berømte restauranter kan kræve timers ivrig diskussion og konsultation af guidebøger, men det er altid de samme hæderkronede navne, der dukker op: L’Ambroisie, L’Arpège, Guy Savoy, Lucas Carton, Pierre Gagnaire, Michel Rostang, Grand Véfour og Alain Ducasse. Hvordan finder man ud af, hvem der ligger i front? Bestil bord uger i forvejen, prøv dem alle, og døm selv. Du finder restaurant Taillevent på adressen 15, Rue Lamannais, 8. arrondissement i Pris. Er du interesseret i god mad og vin, så læs de mange indlæg om mad og vin i Frankrig og andre lande i Europa her på bloggen om kulturrejser.