Restaurant Patrick Guilbaud i Dublin

Restaurant Patrick Guilbaud  er en klassisk irsk med et fransk islæt i Dublin, Irland.

Dublin har al mulig grund til at være stolt af den franskejede og -drevne Restaurant Patrick Guilbaud: Det er landets mest berømmede restaurant, der har spillet en stor rolle ved lanceringen af den irske hovedstad som andet og mere end en storby med pubber og spisesteder. Den er luksuøs, fornem og sofistikeret og er det strålende bevis på, at Dublin er ved at udvikle sig til et gastronomisk niveau, der aftvinger respekt. Med fransk ejer, køkkenchef og personale kunne menuen ved første øjekast virke meget fransk. Men ved at benytte de bedste lokale råvarer – hummere fra Connemara, rejer fra Dublin Bay, store muslinger fra Bantry Bay, laks direkte fra lokale floder og vildt helt ude fra Wicklow-bjergene – bygger man med raffinement en ellers fransk menu på et irsk fundament. Efter at have arbejdet forskellige steder i byen de første ti år har restaurantens ejer, Guilbaud, endelig fundet de ideelle rammer for sit fransk-gæliske spisested i disse nye, luftige og elegante lokaler i stueetagen i det luksuøse Merrion Hotel. Hotellet ligger i fire sammenbyggede georgianske huse, er ødselt indrettet i periodens stil og kan tillige byde på en køn, formel have med buksbomhække og springvand. InDu finder Restaurant Patrick Guilbaud på Upper Merrion St. Merrion Hotel – Læs mere om mad og vin i andre indlæg her på bloggen om kulturrejser eller om restaurant Patrick Guilbaud på http://www.merrion-hotel.com/.