Mange der rejser på golffeire er også interesseret i kultur og der er vel ikke noget andet land i verden hvor du har mulighed for at kombinere end kulturrejse med golf.
Golfsportens vugge
En valfart til de baner, hvor golfspillet blev opfundet, giver golfelskere snesevis af muligheder. Mange af banerne her er ubestrideligt nogle af de fineste i verden. Golf har været officielt anerkendt siden 1552 og menes at være opstået som tidsfordriv for den livstrætte skotske adel så tidligt som i 1300-årene. Man vil selv føle sig adelig på en håndfuld legendariske hoteller, hvis fornemste opgave er at forkæle gæsterne med så meget uforlignelig golf, som døgnets lyse timer tillader – og dertil luksuøse indkvarteringsmuligheder efter spillet.
Udvalgte golfbaner
The Old Course på St. Andrews er verdens mest gelendariske golftempel, hvilket forklarer, hvorfor man normalt er nødt til at bestille tid her op til et år i forvejen. Et elegant edwardiansk herregårdshotel, Greywalls Hotel, udstråler en hygge som i et privat hjem – et hjem, vel at mærke, de er så heldigt at have adgang til den sagnomspundne Muirfield-bane. Det er verdens ældste golfbane, og besøgende kan få adgang med en smule hjælp fra Greywalls opsynsmand. Gleneagles, hvis Queen’s- og King’s-baner er de ældste af de fem, ligger i en storslået natur.
Det pragtfuldt beliggende Turnberry Hotel vender ud mod havet og har sit eget fyrtårn; British Open har været afholdt her tre gange på dets to berømte baner ved den vilde skotske kyst. Nybegyndere kalder Carnousties bane forræderisk, men verdensstjerner kalder den for den bedste i Storbritannien.
På Royal Troon er det kun mænd, der har lov at kommentere dens gamle bane, denne klub er så traditionstro, at kvinder stadig ikke har lov at spille her. Alle og enhver kan afprøve talentet på Royal Dornach. Den ligger blot 6 grader syd for polarcirklen og er den nordligste af verdens store golfbaner, men med et mildt klima takket være Golfstrømmen. Listen bare fortsætter og fortsætter – der findes langt over 500 golfbaner i Skotland – men hvorfor ikke begynde med de bedste?